DIGITALE TOEGANKELIJKHEID

Digitale ervaringen die voor iederen toegankelijk zijn

  • Inclusie by design
  • WCAG
  • Samen met doelgroep
Digitale toegankelijkheid is een van onze belangrijkste pijlers. We geloven in het creëren van digitale ervaringen die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht achtergrond of beperkingen. Als bedrijf streven we ernaar om producten te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste normen van toegankelijkheid, zodat al onze gebruikers een naadloze en inclusieve ervaring hebben.

Als bedrijf zien we digitale toegankelijkheid niet alleen als een verplichting, maar ook als een kans om onze impact te vergroten en ons bereik uit te breiden. Door inclusieve digitale ervaringen te creëren, kunnen we een breder publiek aanspreken en tegelijkertijd bijdragen aan een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving.

Kortom, digitale toegankelijkheid is een integraal onderdeel van wie we zijn als bedrijf en wat we nastreven in al onze producten. We zetten ons in om digitale ervaringen te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn, omdat we geloven dat iedereen het recht heeft om volledig deel te nemen aan de digitale wereld.

Toepassen van regelgeving en richtlijnen

We begrijpen dat digitale toegankelijkheid niet alleen een kwestie is van naleving van regelgeving, maar ook van het vervullen van onze morele verantwoordelijkheid om gelijke kansen te bieden voor alle gebruikers. Daarom integreren we toegankelijkheidsprincipes in elke fase van ons ontwikkelingsproces, van ontwerp tot implementatie en testen.

Een van de manieren waarop we digitale toegankelijkheid bevorderen, is door te voldoen aan internationale standaarden en richtlijnen, zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) van het World Wide Web Consortium (W3C). Deze richtlijnen bieden ons een raamwerk om onze producten te evalueren en te verbeteren op het gebied van toegankelijkheid.

Onze werkwijze

Ons team van ontwikkelaars beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om toegankelijke software te ontwikkelen. We moedigen een cultuur van bewustwording en betrokkenheid aan, waarbij elk teamlid zich verantwoordelijk voelt voor het bevorderen van digitale toegankelijkheid in al onze producten. Door interactie met ervaringsdeskundigen verbeteren we dit nog verder.

We streven ernaar om onze software compatibel te maken met een breed scala aan hulpmiddelen en technologieën die mensen met verschillende handicaps gebruiken. Door bijvoorbeeld te zorgen voor een goede semantische structuur en het gebruik van ARIA-markeringen, maken we onze producten bruikbaar voor gebruikers van schermlezers, alternatieve invoerapparaten en andere hulpmiddelen voor toegankelijkheid.

Wilt u meer informatie?

Ben jij op zoek naar verandering en innovatieve uitdagingen?
Digitalisering en toegepaste innovatie in de publieke sector en zorg.
Diensten
Contactgegevens
Tappersweg 14-47 2031 EV Haarlem
Peizerweg 97 9727 AJ Groningen
©ePublic Solutions 2024. Alle rechten voorbehouden. | Webdesign: Jak Design